Žmonės ne tik geba kurti, tačiau tą daryti gali labai gerai, kadangi kurdami jie įdeda rankų bei širdies šilumą. Su tokia žinute pirmąjį gruodžio savaitgalį pasitiko Užutrakio dvaro sodybos rūmuose įvykusi Kalėdinė mugė. Joje beveik 50 įvairių kūrėjų bei amatininkų pristatė bei turėjo puikią galimybę parduoti savo kūrybos produktus.

Finansinių konsultacijų įmonės „iFuture INVESTMENTS“ organizuotoje mugėje buvo visa įvairovė rankų darbo gaminių – nuo edukacijų apie eterinių aliejų mišinius, medaus,  žvakių, mezginių su tautine simbolika, tapytų paveikslų, prabangių swarovski segių iki sūrio gaminių, uogienių „kaip pas mamą” ar išskirtinės gamybos šimtalapių, kibinų bei kitų kepinių.

Mugėje dalyvavo kūrėjai ir amatininkai bei lankytojai ne tik iš artimojo Vilniaus regiono, bet ir iš tolimesnių:  Jonavos, Alytaus, Šiaulių, Šilutės, Naujosios Akmenės.

„Norėjome paskatinti talentingus kūrėjus ateiti, prisistatyti, didžiuotis savo hobiu. Dar geriau nei anksčiau suprasti, kad hobis gali virsti ir uždarbiu. Mes jau keletą metų vedame seminarus, kuriuose žmones informuojame, kas yra individuali veikla ar verslo liudijimas. Skatiname nebijoti ateiti ir klausti mūsų, konsultuotis, sužinoti. Na, o tokiais renginiais kaip šis, norime padrąsinti juos imtis dažnesnės kūrybos, rodyti savo talentą, parduoti, dalį kūrybos paversti finansinėmis įplaukomis“, – teigia viena iš renginio organizatorių „iFuture INVESTMENTS“ pardavimų grupės vadovė Vilma Biekšaitė.

Kalėdinę mugę paįvairino ir papildomos pramogos – finansinė viktorina, dovanos dalyviams, fotosesijos, užsiėmimai skirti vaikams.

Mugė sulaukė daugybės gerų atsiliepimų tiek iš prekiautojų, tiek iš joje apsilankiusių asmenų. Planuojama, kad tokios, kūrėjams už dalyvavimą nieko nekainuojančios mugės taps gražia tradicija. Jos vyks reguliariai ir ne tik švenčių proga.