Ar kada susimąstėte, kad vidutinį šalies darbo užmokestį uždirbantis asmuo per 35 darbo metus sumoka net apie 257 000 Eur mokesčių? O ar žinote, kad vien per 2022 m. valstybės biudžete liko 38 mln. mokesčių mokėtojų pinigų?

Lietuvoje iš viso yra 2,2 mln. mokesčių mokėtojų – įmonių ir gyventojų. Pernai jie iš viso sumokėjo 14,6 mlrd. eurų mokesčių, o tai yra net 94 proc. visų valstybės pajamų. Nuo mokesčių mokėjimo prievolės tikrai nepabėgsime, bet turbūt kiekvienam būtų gera žinoti kaip jų nepermokėti, o jei jau sumoku – ką už tai gaunu. 

Projektas ,,Kiek kainuoja dirbti? arba kur mano 257 000 Eur?” skirtas verslumo skatinimui, supažindinti fizinius asmenis su mokestine aplinka Lietuvoje bei veiklos legalizavimo būdais. Siekiame, kad kiekvienas mokesčių mokėtojas pilnai suprastų ne tik visas savo pareigas, bet ir žinotų teises bei galimybes. Pvz., Dėl šios informacijos nežinojimo vien 2022 m. Lietuvos gyventojai nesusigrąžino net 38 mln. eurų GPM permokų. 

iFuture INVESTMENTS komanda konsultuodama klientus pastebi, kad dažnas lietuvis ne iki galo supranta mokesčių sistemą, darbo užmokesčio lapeliai kelia klausimų, o deklaracijos kiekvienais metais – stresą.  Žmonės žengdami pirmuosius žingsnius darbo rinkoje pasimeta informacijos jūroje, neišnaudoja visų lengvatų bei galimybių. 

Nuo 2023 m. birželio 1 d. iki 2024 m. birželio 1 d. vykdysime nemokamą nuotolinių ir gyvų paskaitų ciklą visoje Lietuvoje. 

Paskaitos trukmė 1 val. –  1 val. 30 min. 

Šiame seminare visiems suprantama kalba paaiškinsime ką privalo žinoti kiekvienas mokesčius mokantis lietuvis ir parodysime kokia brangi dažnai būna nežinojimo kaina. 

Kalbėsime apie:

– Kiek kainuoja dirbti ir kokius mokesčius privalau mokėti. 

– Veiklos legalizavimo būdai; 

– NPD, 1.2 % GPM, pajamų deklaravimas – geriau žinoti šiandien, nei dėl to nustebti rytoj; 

– Kaip galiu susikurti sau darbo vietą pats? Pliusai ir minusai dirbant savarankiškai; 

– VMI ir SODRA – kaip prisijaukinti ir nesupykdyti šių ,,meškų”.

– Patekau tarp II pakopos kaupimo ,,šauktinių” – ką daryti? 

– Pensijų sistema Lietuvoje – kokios mano perspektyvos ir kiek turiu apsisprendimo laisvės.

Rezervuoti paskaitos laiką galite čia: https://forms.gle/Ma47UDmr4vWaYqFn6

Viktorija Burdulytė, „iFuture Investments“ pardavimų grupės vadovė